Wie is Aylin Harink

aylin harink actie website allen4aylinAylin is een kanjer van 13 jaar en woont in Borne. Bij Aylin werd in 2009 een grote tumor gevonden in haar buik. Deze tumor bleek een Neuroblastoom te zijn: een vorm van kinderkanker. Van de behandeling met Chemotherapie in het UMC te Groningen werd de tumor niet kleiner.

In 2010 is Aylin voor de eerste keer geopereerd. De artsen hebben de tumor echter niet helemaal weg kunnen halen. Van het restje tumor werd gehoopt dat dit zou uitrijpen naar goedaardig littekenweefsel.

In juli 2011 werd vastgesteld dat de eerste tumor weliswaar kleiner was geworden, maar ook dat zich een nieuwe tumor had ontwikkeld.  Dus opnieuw operatie, chemokuren en bestraling. De behandeling voor de tweede tumor is sinds vrijdag 27 april achter de rug.

Om de kans te verkleinen op het ontstaan van nieuwe tumoren werd Aylin in 2012/2013 in de Universiteitskliniek van Greifswald (D) behandelt met een immuuntherapie. De therapiekosten zelf werden gelukkig door zorgverzekeraar IZZ vergoed. Daar waren we uiteraard erg blij mee, want vanzelfsprekend is dat niet in deze tijd.

Inmiddels heeft Aylin de behandelingen achter de rug. En de controle resultaten zijn zo goed dat ze niet elke drie maanden maar om het half jaar voor control naar Groningen gaat.  

Moedig en positief als altijd blijft Aylin in Duitsland knokken om de kanker helemaal te overwinnen.

Aylin voor allen en Allen4Aylin

Dit is de KanjerKetting van Aylin. Wil je meer weten?

kanjer ketting aylin harink in twee delen